In de eerste twee maanden van het nieuwe jaar is er alweer een hoop gebeurd. De jongeren hebben hun zelf georganiseerde evenement ‘Iedereen is Jarig 2.0’ afgerond en ook is onze proeftuin binnen de Maatschappelijke Diensttijd ten einde gekomen. Met deze afrondingen worden tevens een aantal veranderingen binnen de organisatie doorgevoerd en wordt EventHands anders ingericht. Bij de Gemeente Amsterdam ligt het nieuwe voorstel; Hands on Events 2020 – Wijken voor EventHands.

Het programma biedt jongeren de mogelijkheid op spannende, eigentijdse (culturele) evenementen (werk)ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Evenementen waar ze zelf affiniteit mee hebben. En dit allemaal vrijwillig en begeleid, zodat er ruimte is voor ontwikkeling en reflectie. Jongeren worden als trainee opgeleid en begeleid in de uitvoering van hun werkzaamheden; organiseren en ondernemen groepsactiviteiten; volgen uiteenlopende trainingen en workshops van professionals gericht op festivalwerk, persoonlijk leiderschap, event management, sustainability en ondernemerschap. De trainingen worden op maat gemaakt, afhankelijk van het competentieniveau, de behoefte en interesses van de trainee. Ook kunnen jongeren individueel worden gecoacht op persoonlijke leerdoelen.

Lees wat EventHands voor ogen heeft om binnen het beleidskader; ‘Positief Perspectief’ voor alle Amsterdamse jongeren kan betekenen in relatie tot evenementen en vrijetijdsbesteding. Dit voorstel is de uitkomst van de proeftuin Events4All – Maatschappelijke Diensttijd 18 – 20.

Zie hier de publicatie: Hands on Events 2020