Enthousiasme vereist.

Het EventHands-programma is voor iedereen van 16 tot 27 jaar en bestaat uit verschillende modules, die je afzonderlijk of achter elkaar kunt volgen. Het programma is gratis en kost je 1 à 2 avonden in de week, soms ook in het weekend. Als je meedoet met het programma bepaal je zelf hoeveel tijd en energie je er in steekt. Het is vrijwillig, want het moet wel leuk blijven, vinden we. Het volgen van het programma en meedoen is echter niet vrijblijvend – je gaat wel een commitment aan. Je enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn het belangrijkst.

Programma.

In verschillende modules van ieder max. 4 maanden leer je alle skills die je nodig hebt om op festivals en in de evenementenbranche te werken. Je volgt trainingen en workshops van professionals van jouw favoriete evenement. Zo leer je alles wat nodig is voor het werken achter de schermen en wordt je gecoacht in het behalen van je persoonlijke doelen. Tegelijkertijd doe je werkervaring op tijdens festivals en evenementen en bouw je aan een sterk persoonlijk en professioneel netwerk. Daarnaast werk je met andere trainees aan de organisatie van eigen evenementen. Om uiteindelijk een leuke baan of een passende opleiding te vinden.

Evenementenpraktijkschool.

Tijdens deze training ga je in de praktijk aan de slag bij producenten en leveranciers op uiteenlopende evenementen. Zo doe je werkervaring op, ontmoet je andere festivalprofessionals en maak je kennis met potentiële werkgevers. Je breidt in deze fase je cv uit door al het festivalwerk en je organiseert met andere trainees leuke activiteiten.

Festival College.

Tijdens deze training leer je in 12 workshops alle ins- en outs van event-management van mensen voor wie dit hun dagelijkse werk is. Het geleerde pas je gelijk in de praktijk toe en je produceert & programmeert samen met je teamgenoten een eigen event.

Crew Academie.

Binnen deze module volg je verdiepende trainingen ter voorbereiding op het festivalseizoen en team-coördinerende taken. Je leert alles over etherdiscipline, het representeren van je bedrijf of opdrachtgever en hoe te handelen bij calamiteiten.

Ook kun je aanvullende certificaten behalen die goed van pas komen tijdens het werk, zoals Sociale Hygiëne, VCA en Heftruck. Zo breid jij je cv in deze module nog verder uit.

Impact generator.

In de Impact Generator organiseer je impact genererende activiteiten voor maatschappelijke en culturele organisaties en de stad. Centraal staan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Europese Unie. Ook wel de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen genoemd. Je draagt ideeën aan om je skills in te zetten voor de samenleving. Denk hierbij aan het organiseren van bijvoorbeeld een plastic-opruim-dag in de buurt, een rollator disco in het lokale verzorgingstehuis en een feest voor kinderen uit het AZC. Maar ook is er ruimte voor het inzetten van bijvoorbeeld organisatie-, marketing- en onderzoektalent ten behoeve van duurzaamheidvraagstukken. Projecten die rekening houden met de SDG en die iets betekenen voor opdrachtgevers als festivals, buurtorganisaties en initiatieven met een specifieke vraag(stuk).

Iedereen kan ervaring op doen en tegelijkertijd een steentje bijdragen en iets betekenen voor de maatschappij. Tijdens de module Impact Generator doe je niet alleen werkervaring op, maar ontmoet je ook verschillende groepen jongeren die elkaar wederzijds inspireren en versterken.